Lena med Ship och Mixa
Lena med Ship och Mixa

0m Lena Svenblad

Jag driver förutom utbildningsföretaget DogConnect även företaget Hundhallen AB som är en fullt utrustad träningshall i Vega, Haninge strax söder om Stockholm. Det är främst här, i Hundhallen jag håller mina kurser. Men jag har även blivit anlitad av Rasklubbar och Brukshundklubbar och Hundgymnasium och håller då kurs på andra orter.
Hundträning har för mej blivit en livsstil. Som ung var det hästar som gällde, träning, tävling och som ridlärare. Första hunden, Irlänska settern Pysen, kom in i mitt hem samma dag jag flyttade hemifrån, sedan dess har en eller två hundar funnits vid min sida. Efter alla år jag tränat häst var det naturligt att börja träna med hundarna. 
Några pinscherkullar har jag fött upp under prefixet Plexus. Min första pinscher Laika tränades till räddningshund. Efter det blev det en härlig storpudelhane Easton sprang många vänstervarv på utställning, älskade sökskogen och blev uppflyttad till lydnadsklass 3. 
Mixa har varit min mest aktiva tränings och tävlingshund, tyvärr får hon nu gå i pension som tävlingshund, då ett tidigare diskbrock gör sig påmint igen. Hon blir till våren nio år, och är fortfarande extremt energisk Mixa är en härlig smått galen aussietik som främst har tränats i Nose Work, spår, agility och lydnad klass 3. Min andra aussie den milda, barnsliga vänliga unghunden Ship fick aldrig bli vuxen. smärtsamma benpålagringar på många ställen i hennes kropp gjorde att hon fick sluta sitt liv innan hon hann fylla tre. In som en virvelvind kom min nya tränings och tävlingskompis Cola. Cola är ännu ung, men har visat sig tycka lika mycket om all slags hundträning som jag gör själv. Cola är en Border collie från kennel Deabei i Tjeckien. 
 

erfarenhet och utbildning

Jag har hunnit med ett stort antal utbildningar, kurser och föreläsningar, hundars mentalitet har alltid intresserat mej. Jag tränar bara belöningsbaserat, kom i kontakt med klickertänket för ca femton år sedan, att uppleva träningsglädjen det ger då hunden aktivt deltar i inlärningen är fantastiskt. Jag gillar att peta i detaljer, är kreativ och hittar gärna lösningar som ligger lite "utanför boxen" att hitta hundens motivation, finna koncentration och se hur följsamhet och glädje infinner sig är magiskt.
Några föreläsare och instruktörer som givit mej fördjupade kunskaper i olika områden är Anders Hallgren, Kenth Svartberg, Niina Svartberg, Lotta Linusson, Eva Bodfäldt, Anders Kjernholm, Ditte Andersson, Marie Sundberg, Anita Axelsson, Maria Brandel, Memea Mohlin, Annica Aller.
Jag är SBK-instruktör, gått Canis tränarutbildning, är certifierad Nose Work instruktör och har gått A1 Agilityinstruktörsutbildning. Assistanshundsinstruktör. Jag är även tävlingsledare i lydnad och i Nose Work. 
Till sist har jag via SBK utbildat mig till instruktör i blivande tävlingsformen Specialsök.
De senaste tolv åren har jag jobbat heltid med hund.
Först startade jag Dogga, ett Hunddagis, Butik och Trim på Södermalm. Förutom att klippa och trimma hundar dagligen fick jag stort intresse av flockhantering, fantastiskt roligt och lärorikt att hantera och få harmoni en så stor flock. Att kunna läsa hundarna är helt avgörande för att det ska fungera väl. Jag håller även egna Hunddagisutbildningar. 
Dogga drev jag i sju år, det fungerade utmärkt men jag ville ha en ny utmaning och startade 2013 Hundhallen AB som är en träningshall och även ett hunddagis i Haninge söder om Stockholm. Det är riktigt kul att träffa många andra med samma intensiva träningsintresse.
Jag har de senaste åren haft fullt upp att starta och driva både hunddagis och träningshall.  Det har varit både roligt och utvecklande men nu har jag valt att sälja Hundhallens Dagis för att helt och hållet kunna ägna mig åt det allra roligaste. Hålla egna kurser och utbildning i min träningshall. Det är helt fantastiskt att se hundarna och deras människor utvecklas och stärka sina relationer tillsammans. Det senaste året har det blivit mindre kurser och mer jobb som Hundlärare för Realgymnasiet.
FÖR ATT BOKA ELLER FÅ MER INFORMATION OM HUNDHALLEN HANINGE