Summering av 2017 - nya mål för 2018

2017 har varit ett ganska lugnt år, känns inte som jag uträttat något alls faktiskt, måste nog titta tillbaka.
Två första veckorna i januari var vi på vårt ”landställe” i Nerja-Spanien. Mixa och Ship var med, flygresan gick jättebra! Inget krångel med tillstånd och så, och två nöjda och glada hundar kom åkande i sina burar på bandet. Sol, bad och långa promenader i bergen var en bra start på året. En tråkig händelse på nyårsdagen dock, under tidig morgonrastning small det till som en bomb, och en hel skock svarta fåglar skrek och for upp i skyn ovanför huvudet på oss. Ship blev så jäkla rädd så där la vi grunden till en skotträdsla tyvärr.
Ship är en fantastisk hund på många sätt och jag hade planer på en kull valpar, men hon är en liten fegis och har inte heller den energinivån man kan förvänta sig av en Aussie, så några valpar blir det inte  
Under våren fattade jag beslutet att sälja Hundhallens Dagis, jag ville lägga mer av min tid på kursverksamhet. Det fungerade inte optimalt att hålla kurs och samtidigt stå beredd att göra inhopp på kort varsel på Dagis. När Denise dök upp och visade intresse, passade det helt perfekt att med viss sorg i hjärtat, lämna över till henne, det kändes helt rätt och har fungerat utmärkt. Tråkigt bara att lämna ifrån sig alla trevliga dagishundar med ägare och dessutom blev ju ”mina” båda tjejer av med sina jobb, turligt nog var de drivna nog att snabbt hitta andra arbetsplatser.
En bilresa i Mars, till Crufts i England med Min syster Gunilla var en riktig höjdpunkt! Vilken hundfest, första gången jag var där men inte sista. Dagisförsäljningen krävde en del ombyggnation i Hundhallen, så många långa timmar la jag på att hjälpa Pelle (min man) med bygge en massa inköp och målning.  Jag har gått några utbildningar under året, tävlingsledarutbildningen för tävlingslydnad på Haninge BK har haft examen med ett godkänt resultat, likaså utbildningen till assistanshundinstruktör och även A1 Agility instruktörsutbildning jag gått i Tidaholm. Just det, jag har också gjort ett prov för att bli tävlingsledare i Nose Work.
Under sommaren gick det mycket tid åt att utforma kurser, ta fram material, göra hemsida för kursinfo och bokningar och så. Ett par veckor har jag under året hållit hundutbildning i Skåne. Under denna höst har mina egna kurser satt fart ordentligt, verkligen roligt. Jag har även hållit ett par kurser och temadagar på Haninge BK. Mycket jobb har gjort att egen hundträning och tävling har fått stå tillbaka lite.
Jag brinner för lydnaden, men har för tillfället ingen hund att tävla lydnad med. Mixa har gjort några starter i klass 3 under sommaren, tyvärr har vi inga resultat att skryta med, eftersom en lydnadshund måste vara helt tyst, annars blir poängen därefter. Vi har tagit paus på obestämd tid i lydnadstävlandet.
Ship är under träning, men hon behöver tid, hon är en tvåårig valp :)
Vi har tränat en del agility under året och gjort några starter. Det känns som Ships sport, hon tycker det är superkul och kan faktiskt koncentrera sig, hon kan nog bli riktigt bra med mer träning och tävlingsvana.
Mixa har startat en rallylydnadskarriär, och jag kämpar för att försöka tycka rally är kul. Vi får väl se när vi kommer upp i högsta klassen.
Eftersom det har varit lottning på Nose Work tävlingar och jag aldrig har tur i just lottning har Mixa och jag bara kommit med på en tävling, då fixade hon alla fyra söken och fick ett diplom och Ship har i alla fall gjort Doftprov för klass 1.
Under hösten tog jag beslutet att gå ur Glädjeklick och ”stå på egna ben” egentligen tycker jag idén är jättebra att tillhöra en grupp instruktörer som samarbetar och peppar varandra, men när jag håller allt fler kurser blir det för kostsamt då jag måste lämna ifrån mig en viss procent inte bara på tränararvodet utan även på intäckter på Hundhallen.
Vi är några hundtränare som har ett fint samarbete ändå.
Lite mer semester har jag haft och har då åkt ett par vändor till Nerja under året men då utan hundarna.

Det var en titt i backspegeln nu blickar jag framåt mot nya mål 2018!

• Utveckla Hundhallen, finns alltid saker att förbättra, självklart ska jag fortsätta hålla högsta service till Hundhallens kunder, ny takbelysning i hela lokalen ska in, under sommaren kommer jag fylla på med en helt ny typ av utrustning i hallen och ett förbättrat system kommer för fakturakunders bokningar.

• DogConnect ska hålla ett brett utbud kurser, ha temadagar, erbjuda privatlektioner och även bjuda in intressanta personer att hålla kurs/föreläsning under 2018. Under året fortsätter jag att vidareutveckla mig som instruktör genom att gå egna kurser och utbildningar, en i lydnad och en i agility är bokad. DogConnect arrangerar officiellt Doftprov NW 16 feb och ett till under hösten. Tillsammans med Hundreda och Hundvision arrangerar vi en officiell Nose Work tävling i sam arr med SNWK. Den har plats för 100 deltagare och kommer genomföras i Hundhallen 8 april. Träningstävlingar i flera hundsporter kommer också genomföras under året.

•Egna hundarna ska få mer kvalitativ träning och komma ut mer på tävlingsbanorna under året. Med Ship ska jag främst satsa på agility, med träningsgrupp varje vecka, men hon kommer vid sidan av det fortsätta sätta lydnadsgrunder och i alla fall starta Startklass i sommar. Med Mixa har jag ett spännande år framför mig jag ska göra en satsning på HTM. Har länge varit intresserad av det och även byggt ett program som jag gjorde någon start med för ett par år sedan. Vi kommer gå en HTM satsning för Anna Larsson och även vara med i en träningsgrupp hemma i Hundhallen det ska bli riktigt kul. Vid sidan av det kommer vi försöka komma ut och tävla Nose Work när tillfälle ges och även Rallylydnad.

•För egen del ska jag planera och strukturera bättre, så jag inte jobbar jämt, utan har ledigt ibland med. Jag vill se till att umgås med personer som jag trivs med och som ger energi. Njuta av livet och göra sådant jag tycker är roligt mer än allt man förväntas göra, det blir till att sortera bort några mindre viktiga måsten. Dagliga långa skogspromenader på lite olika fina platser kommer jag fortsätta ge både mig själv och hundarna.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

-

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-